full service design agency
CONTACT NL | EN
Deze tijdelijke tentoonstelling werd gecreëerd voor het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Doel: een breed publiek laten kennismaken met de verschillende wetenschapstakken die een moord helpen oplossen.
Als leidraad doorheen de tentoonstelling moet de bezoeker zelf een moord oplossen. Iedereen krijgt een detectieveboekje voor nota's. De sleutels tot de oplossing zitten in de tentoonstelling. 

Bij de start ontdekt de bezoeker meteen de 'crime scene'. In de donkere ruimte eromheen staan ook 8 labo's opgesteld waar de bezoeker de nodige proeven kan uitvoeren.

De tentoonstelling was zeer succesvol en trok 100.000 bezoekers. Ook in de pers werd deze zeer goed onthaald. Ze scoorde sterk op alle punten: scenografie, interactiviteit, uitwerking van details, balans tussen gespecialiseerde inhoud en begrijpbaarheid, grafische vormgeving, ...

Pars Pro Toto stond in voor het hele traject van concept tot eindoplevering. Als gevolg van het succes werd de tentoonstelling na één jaar te Brussel verhuurd aan Barcelona ("Assasinat al Museu", Museu de sciencies Naturalis). We hebben de tentoonstelling lichtjes hertekend i.f.v. de nieuwe zaal.

De verhuur aan Barcelona werd mogelijk dankzij de degelijke constructie van alle onderdelen en van de duurzame interactives.

©2010-2011 Font Squirrel. All rights reserved.