full service design agency
CONTACT NL | EN


Zoals u in ons portfolio kan zien, werken we voor tal van verschillende bedrijven en organisatie uit verschillende sectoren. Elke vraag is uniek, maar toch kunnen we vanuit onze brede ervaring enkele paralellen trekken in de behoefte van onze klantengroepen.

Bij grote bedrijven worden we vaak gevraagd om specifieke vraagstukken in te vullen.

Zo trokken Barco en Atlas Copco ons in het verleden aan om, gebaseerd op het interne ontwerpwerk van hun eigen ingenieurs, een product te voorzien van een aantrekkelijke behuizing, en deze technisch ook volledig uit te werken. De marketing afdeling van AB InBev schakelt ons regelmatig in om belevingsvolle merkversterkende bezoekerscentra te ontwikkelen die als communicatie-instrument aansluiten bij alle andere communicatie-inspanningen die ze doen. Umicore, Volvo, Belgacom en vele andere grote bedrijven schakelden in het verleden in om samen met shiftN opleidingsspelen op maat te ontwikkelen.

Een groot deel van onze klanten valt onder de noemer KMO´s

Alhoewel de probleemstellingen vaak ver uit elkaar liggen, zijn er toch vele parallelen te trekken. Met beperkte budgetten ontwikkelen we een ontwerpproces op maat van de klant. Door continue te balanceren tussen meerwaarde creatie, extra kostprijs en beperkte risico's proberen we ze te begeleiden en oplossingen aan te reiken die hun (of hun producten/diensten) duidelijk doen onderscheiden van de concurrenten. Veel KMO's komen bij ons omwille van ons totaalaanbod omdat ook zij er van overtuigd zijn dat als merk- en productontwikkeling in lijn liggen, je tot een echte synergie kan komen. Bekijk zeker het ontwerpwerk dat we voor Hoppop, Jabbla en Samsonite deden.Naast ontwerpwerk bieden we sommige bedrijfsleiders ook coaching en consulting aan. Voor strategisch advies, innovatieadvies en advies rond merkontwikkeling kan je ook bij ons terecht. Vandersanden, Neo Cocoon en Multiline zijn enkele bedrijven die ons hiervoor inhuurden.

Overheden staan voor grote uitdagingen dezer dagen.

Kleinere budgetten, vergrote technologische mogelijkheden en een steeds mondiger doelpubliek maakt dat ze hun aanpak grondig moeten herzien. Al meer dan 16 jaar hebben we ervaring met het ontwerp en de bouw van bezoekercentra en service design voor overheden die willen innoveren. Door onze ervaren project managers en creatieve ontwerpers kunnen we deze, vaak unieke projecten voor deze groep klanten tot een goed einde brengen.

Startende ondernemers is tot slot een laatste groep klanten die we regelmatig onze diensten aanbieden. Starters komen meestal met een idee of een technologie en moeten nog een heel traject afleggen. Hun uitdaging : de juiste dingen doen, op de juiste manier en in de juiste volgorde, met minimale budgetten. Doordat we zelf ondernemers zijn met een eigen productassortiment (Quut) weten we perfect welke uitdagingen er wachten. Dankzij onze ervaring met tal van randdomeinen zoals IP (patent, modelbescherming), normeringen, kwaliteitsopvolging, toeleveranciers zoeken en selecteren, enz... zijn we generalisten geworden die naast product- en merkontwikkeling ook op een ruimer bedrijfsmatig niveau kunnen meedenken.

laatste nieuws

  • Pars Pro Toto trajectbegeleider voor 'Sociaal gemaakt' van Stad Gent >>
  • Red Dot award voor Tattou babyfoons >>
  • Klaar voor de zomer met Valiente Ice Buckets >>

contact

pars pro toto

full service design agency

Snepkaai 5, 9000 Gent, Belgium

T + 32 9 244 62 20

F + 32 9 244 62 10

©2010-2011 Font Squirrel. All rights reserved.