Niko

Exhibition - logo

Niko, marktleider voor schakelaars en domotica, werd 100. 100 jaar innovatie in een logo & expo: eenvoudig maar 100% hoogtechnologisch. Helemaal Niko.
Onze opdracht
  • Creatie logo dat 100 jaar innovatie uitstraalt
  • Branding feestjaar ‘100 jaar Niko’
  • Scenografie innovatieve expo in het hoofdkantoor van Niko
Het project

Niko, Belgisch bedrijf en marktleider voor schakelaars en domotica, vierde op 1 april 2019 zijn 100ste verjaardag. Dat is 100 jaar innoveren en vooruitkijken. Van de eerste porseleinen schakelaars tot het slimme open systeem dat Niko Home Control vandaag is.
100 jaar, een mijlpaal. Een moment voor feest én voor reflectie. Pars Pro Toto stond in voor de visibiliteit en de branding van het feestjaar.

100 jaar schitterend schakelmateriaal in een oplichtend logo

We zochten naar een logo dat 100% de identiteit van Niko uitstraalt. Want 100 jaar dat verdient een logo dat eruit springt, dat oplicht. Dus kozen we voor een holografisch element. Het lumineuze effect zorgt voor verwondering en geeft een feestelijke toets. En toch is het resultaat hoogtechnologisch. Bescheiden op het eerste zicht maar niet zo eenvoudig te realiseren. Helemaal Niko.

Branding feestjaar

Het logo was het startpunt voor de verdere branding van het feestjaar. De cover van het boek ‘100 jaar Niko’ was een van de sleutelprojecten die we voor onze rekening namen.

Scenografie 100 jaar Niko: verrassen en confronteren met een innoverende expo

De interactieve tentoonstelling kijkt terug op 100 jaar geschiedenis en werpt tegelijkertijd een blik op de toekomst. Om dat te visualiseren, gingen we aan de slag met spiegels. Want spiegels staan symbool voor reflectie, zowel over het verleden, het nu en de toekomst.

  • Verrassing

De spiegels roepen nieuwsgierigheid op maar geven hun geheim pas prijs als de bezoeker er klaar voor is. Bovendien bepaal je zelf welk aspect je wil belichten.

Zo wordt een spiegel pas doorschijnend als de bezoeker dat vraagt. De ontwaakte module onthult een tijdcapsule met Niko’s hoogtepunten in de geest van dat specifieke tijdperk.

  • Confrontatie

100 jaar Niko … een mijlpaal in zijn geschiedenis. Het moment om jezelf een spiegel voor te houden.

Kijk je als bezoeker in die spiegel, dan word je letterlijk een deel van het geheel. Bovendien nodigt de installatie je uit na te denken over de toekomst van wonen en werken. Want zoals Niko het zelf ziet: ‘The best is yet to come.’

  • Gebruiksgemak

De spiegels mochten niet in de weg staan van werknemers. De spiegelende modules integreren naadloos in het bedrijfsgebouw als de tentoonstelling niet actief is.

Ook een briljant idee?

Op zoek naar een partner om dit mee uit te werken? Ga met Pars Pro Toto in zee.