Awards

Red Dot Award
Henry van de Velde Award
DME-Award en meer

Het werk van Pars Pro Toto werd bekroond met diverse prijzen. Op onze trofeeënkast staan o.a.:
 • 9 Red Dot awards
 • Verschillende Henry van de Velde awards en labels
 • Ecodesign label van OVAM
 • Best WiFi IOT product

Daarnaast wonnen we verschillende consumentenawards. En, niet vergeten, de prestigieuze DME (Design Management Europe) award rijfden we zelfs 2 keer binnen. Stuk voor stuk erkenningen van vele mooie samenwerkingstrajecten met onze klanten. En daar zijn we best fier op!

XEOS PET-CT imager

RED DOT AWARD & HENRY VAN DE VELDE GOLD AWARD

De jury van Henry van de Velde over XEOS AURA 10: “Dit medische apparaat laat zien hoe design eenvoud en efficiëntie kan brengen in een complexe en veeleisende werkomgeving.”

Bij chirurgische oncologie, zoals borstsparende chirurgie, is een snelle beoordeling van het uitgesneden monster van het grootste belang. Men wil er zeker van zijn dat de operatie het doel heeft bereikt om de doellaesie te verwijderen, zodat het herstel van de patiënt kan worden bevorderd.

ONTDEK XEOS
ABC engines

SILVER AWARD

De Henry van de Velde-jury over de Anglo Belgian Corporation EVOLVE 4EL23: “De modulaire integratie van verschillende minder vervuilende brandstoffen, maakt van dit ontwerp een duurzaam antwoord op de transitie waar de scheepvaart momenteel voor staat.”

Met de unieke EVOLVE-motoren wil ABC haar zakenpartners op weg helpen naar emissievrije uitstoot. De eerste motor in de reeks is een compacte, maar zeer krachtige middelsnellopende 4-cilindermotor: de EVOLVE 4EL23.

ONTDEK ABC
BEBAT

SILVER AWARD

Bebat innoveert met een aangepast inzamelsysteem voor batterijen met nieuwe inwerpdisplays en recipiënten.

De hele flow van bij de consument thuis tot aan de gesorteerde fractie is grondig hervormd. Dit heeft geresulteerd in een ecosysteem aan gebruiksvriendelijke en veilige recipiënten dat in de loop van 2021 wordt uitgerold over alle locaties.

ONTDEK BEBAT
AEROSLEEP OYO

BRONZE AWARD

De OYO Smart Baby Monitor is een slimme monitor die mee waakt over pasgeborenen en peuters.

De monitor volgt onder meer het ademhalingsritme, de temperatuur en lichaamspositie van het kind. In de OYO app worden deze data vervolgens in real time weergegeven. Het vriendelijke design van de OYO leidt de aandacht af van het serieuze en bedreigende karakter van de situaties waarvoor deze monitor bedoeld is.

ONTDEK OYO
JABBLA VIBE

Mensen met spraakstoornissen letterlijk terug een stem geven. Dat is wat de devices van Jabbla beloven.  De Vibe is het nieuwste paradepaardje voor actieve gebruikers. Een uiterst draagbaar communicatiemiddel. Hoe dat komt? Het is praktisch van omvang en erg licht. Extra troef: zowel aan de voor- als achterzijde zit een geïntegreerd scherm. Uniek binnen de ondersteunende communicatie!

ONTDEK HET PRIJSBEEST JABBLA VIBE
CANA

Cana is gieter en regendouche tegelijkertijd. Hoe dat kan? Twee verschillende openingen maken hem multifunctioneel. De ene kant gebruik je als gieter. Langs hier vul je ook het water aan. De andere kant werkt als regendouche. Uren waterpret verzekerd, zowel in de tuin als in bad. Extra plus: kinderen trainen door de ergonomische look & feel hun motorische vaardigheden.

ONTDEK HET PRIJSBEEST CANA
GDT

Dit babyzitje is ontwikkeld om snel en efficiënt pasfoto’s van hoge kwaliteit te maken van baby’s en peuters. Kenmerken die het verschil maken:

 • Het Studio ID babyzitje is stabiel en bestaat uit driedimensionaal gevormd schuim en vilt.
 • Een zachte oppervlaktecoating zorgt voor meer comfort.
 • Met de uitsparing aan de hoofdsteun blijft het hoofd van de baby naar de camera gericht.
 • Hoofdsteun kan in de hoogte versteld worden en dient eveneens als fotografische achtergrond.

Lovende woorden van de jury:

“Het Studio ID babyzitje overtuigt door zijn geavanceerde functionaliteit en is ontworpen om baby’s het hoogste comfort te bieden tijdens het fotograferen.”

ONTDEK HET PRIJSBEEST GDT
KABUTO XTEND®

Pars Pro Toto maakt dromen waar. En dat geldt zeker voor het ontwerp van Xtend®: geboren uit een droom om een ergonomische, praktische, elegante en digitale upride suitcase te ontwerpen. Het werd meteen de nieuwe trend voor geconnecteerde bagage.

Elk detail is ontworpen om het leven van de reiziger te vereenvoudigen. Geen wonder dat Kabuto sinds zijn oprichting bekroond werd met vele prijzen.

ONTDEK HET PRIJSBEEST XTEND®
TATTOU PIO

Met zijn zachte, bolvormige ontwerp geeft de PIO-babyfoon vertrouwen. Ouders en kinderen zijn altijd verbonden via smartphone of tablet. Dat kan via wifi maar evengoed stralingsvrij via Ethernet. De bijbehorende app maakt de babyfoon erg gebruiksvriendelijk. Zelfs vanop een afstand kunnen ouders hun kinderen horen en zien. Dit dankzij geïntegreerde hardwarecomponenten zoals een camera, microfoon en luidspreker. Ze kunnen met hen praten of slaapliedjes afspelen. Je baby nog niet in slaap? De ingebouwde projector brengt rustgevende beelden op de muur of plafond van de kinderkamer.

Lovende woorden van de jury:
“PIO biedt vele functies en is toch eenvoudig te bedienen. Het is ontworpen om harmonieus in de kinderkamer te passen.”

ONTDEK HET PRIJSBEEST TATTOU PIO
QUUT, ALTO

Hoe bouw je een gelaagde zand- of sneeuwconstructie die niet binnen enkele minuten afbrokkelt? Met de drie stapelbare elementen van ALTO. Gewoon vullen, aandrukken en ontmallen. Let the magic happen! Het eenvoudige klik-en-stapel ontwerp maakt van opruimen en transporteren kinderspel.

Lovende woorden van de jury:

“Alto helpt kinderen om op een eenvoudige en speelse manier zandkastelen te bouwen. Het compacte speelgoed is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op te bergen en te transporteren.”

ONTDEK HET PRIJSBEEST QUUT - ALTO
QUUT, SCOPPI

Zand of sneeuw scheppen ging nog nooit zo smooth. Dankzij de ergonomische voetsteun krijg je zelfs op blote voeten de schop diep in de grond. Met de afneembare zandzeef bouw je in een mum van tijd forten, kastelen en iglo’s. Kortom Scoppi is niet alleen mooi, supersterk en ingenieus. Scoppi is vooral fun.

Lovende woorden van de jury:
“Scoppi heeft een aantrekkelijk ontwerp waar kinderen dol op zullen zijn en is niet alleen een praktisch hulpmiddel om te spelen, maar biedt ook plezier.”

ONTDEK HET PRIJSBEEST QUUT - SCOPPI
SAMSONITE, LITESPHERE

De lichtste softe bagage ever. Dat is de serie Litesphere van Samsonite. Licht en toch slijtvast. Daar zorgen de schilden in bepaalde delen van de koffer voor. Wat maakt deze collectie nog bijzonder?

 • Vlinderkruisbanden voor kreukvrij verpakken
 • Lichte en stille rubberen wielen
 • Ergonomische handgrepen
 • TSA-slot

Lovende woorden van de jury:
“Deze elegante collectie is erin geslaagd te voldoen aan de eisen die aan duurzame koffers worden gesteld, samen met de behoefte aan een zeer laag koffergewicht.”

ONTDEK HET PRIJSBEEST LITESPHERE
HOPPOP, DONUT
Met Litesphere introduceert een lang gevestigde onderneming de tot nu toe lichtste serie zachte bagage ooit. Schilden in bepaalde delen van de koffer maken de modellen bijzonder slijtvast. Aan de binnenkant heeft de collectie vlinderkruisbanden voor kreukvrij verpakken en aan de buitenkant lichte en stille rubberen wielen, ergonomische handgrepen en een TSA-slot.

Verklaring van de jury
``Deze elegante collectie is erin geslaagd te voldoen aan de eisen die aan duurzame koffers worden gesteld, samen met de behoefte aan een zeer laag koffergewicht.``

25 jaar professionele ervaring

In deze services

Consultancy

Growth at all levels

Innoveren is meer dan nieuwe producten ontwikkelen. Wil je een duurzame en competitieve voorsprong op je concurrenten? Innoveer dan op verschillende niveaus. Dit gaat niet enkel over ‘hoe’ maar ook over het ‘wat’ en ‘waarom’ van je innovatie. Trek de lijn van strategische vernieuwing door naar je businessmodel, je merk, je dienstverlening, je management, je distributiestrategie … Pas dan bereik je groei en maak je het verschil dat niet te kopiëren valt. Deze holistische benadering heeft Pars Pro Toto in de vingers. Maar vooral in het hoofd en in het hart.

» Businessmodel design
» Designmanagement
» Substainability

» Servitization
» Productization
» Back to the future

Ontwerpbureau Pars Pro Toto

In twaalf sectoren actief

Wij innoveren in uiteenlopende sectoren. Jouw voordeel? De knowhow die we opdoen in bijvoorbeeld de industrie injecteren we onbewust in de gezondheidssector en vice versa. Die multidisciplinaire aanpak en kruisbestuiving levert strategische innovatie op. En jou een ongekende voorsprong.