Wij zijn Pars Pro Toto

Complementair en sterk als geheel

Pars Pro Toto is een fullservice ontwerpbureau van 17 ervaren vakmensen. Elk deel van een sterk geheel: da’s Pars Pro Toto. We ontwikkelen innovatieve producten, diensten, merken en omgevingen. Al meer dan 25 jaar. Wat ons zo sterk als geheel maakt? Niet de aantallen, wel de kruisbestuiving. De strategische synergie. De knowhow die we uit verschillende sectoren halen en in andere injecteren, onze disciplinaire aanpak, de inspirerende connecties met klanten en diepgaand consumenteninzicht. En dat we zélf ook een baanbrekend merk ontwikkeld en gelanceerd hebben. Dat maakt van ons polyglotten. Ons doel? Als deel van jouw organisatie meebouwen aan jouw groei.
BEL ONS OM JOUW MERK TE LATEN GROEIEN

Arne De Schouwer

Graphic designer

Bruno Van Son

Managing partner

Cid Correwijn

Brand designer

Claudia Curtius

Product designer

Dimitri De Martelaere

Managing partner

Els Smagghe

Management assistant

Alicia Celerier

Sales manager Quut

Koert Vanoverbeke

Managing partner

Matthias De Smedt

Product designer

Simon Vandoorne

Product designer

Sofie De Baerdemaeker

PM branding & graphics

Wim Van den Hende

Managing partner

Anton Carmen

Product designer

Ben Roggen

Digital designer

Eva Van Emelen

Product designer

Tais Kellner

Office Coordinator

Gaetan Kerckhove

Product designer

Bart Deweer

Business Development Director

Venture

QUUT – duurzaam speelgoed

Maak kennis met QUUT, onze speeltuin. En dat mag je best letterlijk nemen. Deze spin-off ontstond in de eerste plaats uit een gedeeld gemis: duurzaam en esthetisch strandspeelgoed. Begin 2013 besloten we om zelf het heft in handen te nemen. Enter QUUT, een merk van a tot z door ons bedacht, ontworpen, geproduceerd en in de markt gezet. Een leerzaam proces. Want voor het eerst kropen we echt in de schoenen van de klant. Met vallen en opstaan verkenden we heel de waardeketen van binnenuit. Resultaat: een productportfolio die gezien mag worden én een meerwaarde voor jou als klant. Want met onze kennis en inlevingsvermogen maken we ook jouw merk sterker.

LEES ALLES OVER QUUT

Partnerships

Pars Pro Toto en het Leuvense strategie-adviesbureau shiftN, we go way back. Logisch, we delen dezelfde taal: eenvoud aanbrengen in wat complex is. 

ShiftN helpt overheden, ondernemers en andere changemakers om maatschappelijke en strategische uitdagingen aan te pakken. Al 20 jaar zijn het wizards in het uittekenen van nieuwe modellen en toekomstscenario’s.

Serious games

Het idee voor de award winning Serious games komt uit de koker van shiftN en Pars Pro Toto. Deze leertrajecten creëren boeiende leerervaringen die verder gaan dan klassieke opleidingen. Ze zijn volledig op maat van de cultuur, taal, leerbehoeften en strategie  van de klant. Hun doel? Via gamification verandering en bewustwording op gang brengen. Ze zijn in de eerste plaats gericht op zelfmotivatie, zelfevaluatie en peercommunicatie.

Sustainable Innovation System

Samen met shiftN zijn we de architecten van het Sustainable Innovation System (SIS). Een gebruiksvriendelijk conceptueel model dat een helder en breed perspectief biedt op duurzaamheid. Het doel van deze tool? Duurzaamheidsprincipes integreren in elk innovatie- of ontwerpproces. En dat zowel voor producten, diensten of dienstverleningsconcepten als bedrijfsmodellen of architectuur.

Staat jouw bedrijf op een keerpunt?

Ben je op zoek naar een tool om je duurzaamheidsstrategie helder te definiëren? Als ontwikkelaars zijn we de ideale partner om je hierin te begeleiden op alle niveaus: van conceptvorming, uitwerking, prototyping en realisatie, services tot vermarkting.