Innovatieve EVOLVE 4EL23 motor blikvanger op Design Fest Gent

Samen met het Gentse Anglo Belgian Corporation (ABC), neemt Pars Pro Toto, met de baanbrekende EVOLVE 4EL23 motor, van 22 april t.e.m. 1 mei 2022 deel aan de eerste editie van Design Fest Gent, een nieuw tweejaarlijks en 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Als partner van het evenement en speciaal voor de gelegenheid werd voor de innovatieve, toekomstbestendige 4EL23 motor een stijlkamer ingericht in het Design Museum in Gent waar het een van de talrijke blikvangers zal zijn..

Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest Gent de bezoekers niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog. Het festival stimuleert creativiteit en wordt een matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie.

Een uitgebreide waaier aan installaties, workshops en lezingen wordt gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look Back, Move Forward en Do Care. Look Back toont projecten waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samenkomen. Move Forward focust op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. Do Care bundelt ontwerpen met een maatschappelijke impact.

Het festival toont een unieke selectie van bestaande projecten en nieuwe creatie-opdrachten. Die werden geselecteerd onder de curatoriële leiding van Siegrid Demyttenaere en in nauwe dialoog met de festivalpartners en zes co-curatoren Christel De Maeyer, Nathalie Goethals, Heleen Sintobin, Unfold: Claire Warnier en Dries Verbruggen, Bram Vanderbeke en Sep Verboom.

De projecten die getoond worden tijdens Design Fest Gent laten de diversiteit en de gelaagdheid van het begrip design aan bod komen: research design, participative design, social design, design thinking, industrial & object design, educational design, experimental design, activism en imaginative design.

ABC frontrunner in Cleantech

Zullen havens, net als steden, emissiearme zones worden? Zal waterstof alle andere brandstoffen vervangen? De toekomst is nog niet volledig helder… wendbaarheid is nodig!
Het gloednieuwe en innovatieve EVOLVE-motorplatform biedt antwoorden. EVOLVE vereenvoudigt de energietransitie van conventionele naar nieuwe en toekomstige brandstofsoorten.

Met de unieke EVOLVE-motoren wil ABC haar business partners op weg helpen naar zero-emissie. Deze multifuelmotoren bieden de beste efficiëntie voor elk type brandstof. De eerste motor uit het gamma is een compacte maar zeer krachtige, middelsnellopende 4-cilinder motor: de EVOLVE 4EL23.

Met EVOLVE maakt ABC conversie naar nieuwe brandstoftypes mogelijk met exact dezelfde motor en met een lage kost. Het is dus perfect mogelijk om met dezelfde, duurzame EVOLVE motor ook met andere brandstoffen te werken zoals waterstof, methanol, enz..
Dit laat de klant toe veilig, slim en toekomstgericht te investeren ongeacht wat de toekomstige (beschikbare) brandstof of (regionale) regelgeving wordt.

Samen met Anglo Belgian Corporation, ontwikkelden we de engine shell waardoor de 4EL23 een strakke en moderne uitstraling kreeg. Maar er is meer dan op het eerste gezicht lijkt. Voor ABC is design een integraal onderdeel van functionaliteit. De bescherming behoedt zowel motor als operator voor schade of verwondingen. Het vermindert hitte, geluid en trillingen. Tevens kan het omhulsel zonder gereedschap worden afgenomen en kan de motorstatus eenvoudig worden opgemerkt door middel van een veranderende LED-verlichting aan de turbo.

Meer weten over de EVOLVE 4EL23?
DOWNLOAD de brochure.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Design Fest Gent vindt plaats van 22 april tot 1 mei in het leeggemaakte Design Museum en op diverse andere locaties in de stad. Het 10-daags festival is een initiatief van Design Museum Gent, Ministry of Makers, Universiteit Gent, KASK & Conservatorium / HOGENT en Howest, Luca School of Arts, Artevelde Hogeschool, KU Leuven Faculteit Architectuur, Industriemuseum en Flanders DC.
Klik hier voor meer informatie over Design Fest Gent.
Klik hier voor meer informatie over het programma.
Klik hier voor meer informatie over de deelnemers.