Jabbla

Spraaktechnologie op maat

Als spreken niet meer gaat, bieden excellente engineering skills in combinatie met strategisch design de oplossing. Het resultaat: geavanceerde spraaktechnologie op maat van de doelgroep.
What we did
  • Product design Jabbla Vibe en Tellus III
  • Strategisch design: onderzoek naar de leefwereld van gebruikers
  • Ontwikkeling Tellus reeks
  • Ontwikkeling Allora reeks
The project

Jabbla is gespecialiseerd in ondersteunende hulpmiddelen voor spraaktechnologie. Het ontwikkelt en produceert devices die mensen met spraakstoornissen letterlijk terug een stem geven.
Dit is geen massaproduct. De oplage van elke reeks is beperkt. Per product bekijken we opnieuw de productietechniek. En dit in functie van het beschikbare budget en de beoogde verkoopprijs.

Spraakcomputer Jabbla Vibe

De Jabbla Vibe is een communicatiehulpmiddel voor een groeiende groep mobiele jongeren met een spraakprobleem. Aan het ontwerp ging een grondige onderzoeksfase vooraf. Wat zijn de belangrijkste noden van de gebruiker? Hoe ziet zijn of haar leefwereld eruit? Pars Pro Toto zocht samen met Jabbla naar een ontwerp dat hieraan tegemoetkomt.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Jabbla Vibe:

  • Draagbaar en mobiel

Jabbla is een uiterst draagbaar en mobiel communicatiehulpmiddel: het is licht en praktisch van formaat (met een 10’ touchscreen).

  • Uniek door het scherm aan de voor- en achterzijde

Dit is vooral een meerwaarde voor de onderlinge communicatie. Waarom?

Omdat omstaanders meteen meelezen en dus onmiddellijk kunnen anticiperen op de boodschap. Een boodschap die op haar beurt simultaan naar spraak wordt omgezet.

Omdat het oogcontact met vrienden, familie en begeleiders bevordert.

  • Onopvallend design

Jabbla Vibe kan gerust wedijveren met de gewone consumentenproducten. Hij valt niet op en neemt zo het stigmatiserende aspect weg.

  • Ingebouwde camera

Dankzij de ingebouwde camera kan de Vibe-gebruiker momenten vastleggen en delen.

  • Duurzaam

Het product werd zo ontwikkeld dat het jarenlang meegaat. Bij een technisch mankement kan de Vibe eenvoudig hersteld worden.

De ‘serviceability’ was een belangrijk gegeven bij de ontwikkeling. De aanschafwaarde is immers hoog door de kleine productievolumes. De extra beschermende cover speelt hierbij een belangrijke rol, alsook de gebruikte hoogwaardige en krasvrije kunststof.

Bij de productie van de onderdelen werd steeds 10% recyclaat ingemengd. Defecte onderdelen zijn vlot afzonderlijk te vervangen.

Tellus reeks

Tellus 6 is het high-end high performance communicatiemiddel bij uitstek voor mensen met ernstige spraakstoornissen. Jabbla zorgde voor de spraaksoftware, Pars Pro Toto voor een aangepaste behuizing en engineering op basis van een volledig op maat gemaakte architectuur. Optimaal geluidsontwerp, maximale autonomiteit in een zeer robuuste behuizing met top kwaliteits afwerking.

Allora reeks

De Allora reeks gebruikt een rubber keyboard als input om de specifieke gebruiker een zo optimaal mogelijke input te bezorgen. Dit in combinatie met een groot scherm aan de voorkant en een 2nd display aan de achterkant zorgt voor een optimale communicatie met familie en vrienden.

Interesse in samenwerking?

Op zoek naar een betrouwbare partner voor groei en succes?
Benieuwd naar onze aanpak?