Quut

Our venture

Een match tussen duurzaam speelgoed en design. Van A tot Z bedacht, ontworpen, geproduceerd en in de markt gezet door Pars Pro Toto.

Quality toys, Quality time!

Onze opdracht
  • Duurzaam en mooi speelgoed bedenken, ontwerpen en produceren
  • Branding Quut (spreek uit als ‘cute’)
Het project

Wat doen we bij Pars Pro Toto wanneer we botsen op een product dat we zelf niet goed vinden? We maken het beter. Speelgoed bijvoorbeeld. We merkten dat het speelgoed van onze kinderen van barslechte kwaliteit was: plastic, van korte levensduur en vooral lelijk. Wij verlangden naar duurzaam, ergonomisch en multifunctioneel speelgoed.
Tijdloos maar niet kleurloos. Speelgoed waar je een emotionele band mee opbouwt omdat het eindeloos meegaat en omdat het je fantasie prikkelt, het hele jaar door.

Duurzaam speelgoed en fun design

We gaven oldskool strand- en badspeelgoed – een gieter, een emmer, een schep … – een slimme, duurzame en ergonomische make-over. Resultaat? Speelgoed dat creatief spelplezier stimuleert zonder schermpjes of andere virtuele poespas. Strandspeelgoed dat ook in de winter plezant is en in bad. En bovendien vrij is van BPA, latex, ftalaten en 100% recycleerbaar.

Quut ook internationaal een sterk merk

Pars Pro Toto riep het merk Quut in het leven vanuit een gemis aan duurzaam en creatief speelgoed. Het speelgoedgamma werd van A tot Z bedacht, ontworpen en geproduceerd. En uiteraard ook in de markt gezet. Onze communicatietools zijn helemaal afgestemd op de buitenlandse markt. Ondertussen wordt Quut verdeeld in meer dan 40 landen en won het meerdere nationale en internationale design awards.

Het productgamma breidt zich elk jaar verder uit. We blijven klassiekers heruitvinden. We streven daarbij naar een betere ergonomie, duurzame kwaliteit en een iconische vormgeving.

Interesse in samenwerking?

Alles kan beter. Vind jij dat ook? Bekijk hier onze aanpak.