Kabuto

Expandable smart suitcase

Onze opdracht
  • Product design: ontwerp expandable smart suitcase
  • Brand design: Op de markt zetten van Xtend®. Creatie communicatietools
Het project

Hoe stop je strategische innovatie in een koffer? Door de koppen bij elkaar te steken en verder te denken dan het begin. Typisch Pars Pro Toto. De koffer Xtend®, de eerste 'expandable smart suitcase', is zo’n voorbeeld. Waarom? Omdat Pars Pro Toto het project begeleidde van bij het prille begin tot ver na de lancering. Van product design tot branding. En ook omdat één iconisch product symbool staat voor heel het bedrijf.

Van pril idee naar strategische innovatie

Hoe het begon? Twee globetrotters/ondernemers contacteerden ons met hun productidee: de perfecte businesskoffer die je kan aanpassen aan elke situatie. Samen bedachten we een concept dat veel verder ging dan de oorspronkelijke bedoeling. Het is die creatieve synergie die strategische innovatie oplevert.

Revolutionaire trend in geconnecteerde bagage

Het resultaat van deze kruisbestuiving? Xtend®: een ergonomische, praktische, elegante en digitale koffer. Een nieuwe trend in geconnecteerde bagage was geboren. Elk detail is ontworpen om het leven van de reiziger te vereenvoudigen.

Het concept werd een instant succes. Xtend®, oorspronkelijk een kickstarterproject, leidde tot de opstart van het bedrijf ‘Kabuto’. De rest is geschiedenis. Ondertussen lanceren ze het ene succesproduct na het andere en rijgen ze de prijzen aan elkaar.

Xtend®: vingerafdrukslot TSA, 50% extra volume onder de rits en ‘sttt...’, muisstil

Waar maakt Xtend® het verschil?

  • Openen en sluiten met je vinger. Geen sleutel, geen code, geen apps! Gewoon je vinger, zo gemakkelijk is het! Xtend® memoriseert tot 10 verschillende vingerafdrukken.
  • Xtend® is zowel handbagage (55 cm) als ruimkoffer (75 cm). Dankzij het unieke systeem van verticale verlenging pas je de grootte van je koffer aan op basis van de inhoud en het vervoermiddel.
  • Xtend® rolt soepel en in absolute stilte over elke ondergrond. Met de dubbele kogellager zijn lawaaierige wielen voorgoed verleden tijd.

Een merk is veel meer dan zijn product

Een product ontwerpen en produceren is één ding, maar hoe zet je het op de markt? Voor Xtend® bedachten we alle communicatie: van folders, verpakking, labels, handleidingen tot POS-materiaal …

Ontwerp en branding van A tot Z want Pars Pro Toto heeft immers zowel productdesigners als branddesigners in huis.

Het voordeel voor de klant?

  • Een onestopshop en dus kosten- en tijdbesparend
  • Heel het verhaal klopt. Alle communicatiedragers ademen hetzelfde merk-DNA uit

Interesse in samenwerking?

Op zoek naar een partner om jouw droom waar te maken? Benieuwd naar onze aanpak?